marți, 9 septembrie 2014

Mediocritatea

"Mediocru" este cel care nu stie ce sa raspunda atunci cand prietenii sau familia il intreaba de ce nu are mai mult succes.
"Mediocru" inseamna cea mai de sus parte a celei inferioare, cel mai bun dintre cei mai prosti, cea mai de jos parte a celei superioare, cel mai prost dintre cei mai buni.. Te incadrezi in aceste categorii?
"Mediocru" inseamna sa nu iesi in evidenta cu nimic, nesemnificativ, o non-entitate.
Sa fii "mediocru" inseamna sa fii lenes, sa iti lipseasca curajul de a lua o pozitie, inseamna sa iti treaca zilele pur si simplu fara sa faci nimic.
Sa fii ''mediocru" inseamna sa ocupi spatiu fara nici un scop; sa parcurgi drumul prin viata fara a achita niciodata calatoria, sa nu platesti niciodata dobanda pe care Dumnezeu a facut-o in tine.
"Mediocru" inseamna ca ceilalti sa uite la un moment dat ca ai trecut prin aceasta viata.
Oamenii isi amintesc de cineva care a avut succes, prin prisma contributiei aduse, iar de cineva care a dat gres pentru ca a incercat. Insa o persoana mediocra este pur si simplu uitata.

Nu putem fi de acord cu ideea de mediocritate, nu? Nimeni nu admira persoanele mediocre. Cele mai bune companii nu platesc mediocritatea.
Romancierul Arnold Bennet spunea:"Adevarata tragedie este cea a individului care nu a depus niciodata in viata efortul suprem, care nu si-a atins niciodata nivelul maxim." Trebuie sa fim constienti de bresa care se afla in noi si potentialul nostru si sa permitem tensiunii aferente acelei brese sa ne motiveze sa ne straduim sa fim mai buni.

John Maxwell

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu