miercuri, 4 iulie 2012

Tratamentul obezității prin hipnoză


 Obezitatea presupune nu numai deprinderi de alimentație incorecte, ci se întemeiază pe conflicte, traume sau fixații de natură psihologică. La toate acestea se adaugă de foarte multe ori o serie de beneficii secundare mai mult sau mai puțin observabile, dar neconștientizate (comoditate, victimizare, menținerea unor relații disfuncționale din teamă de schimbare, din teamă de integrare socială sau relațională etc.).Atunci când aceste beneficii sunt mai importante decât inconvenientele aduse de obezitate cel în cauza nu va aduce schimbări decât la suprafață și de scurtă durată.
 Persoanele care folosesc hipnoterapia pentru slăbit nu doar că pierd în greutate mai repede decât alții, ba chiar se simt minunat făcând asta, deoarece nu suferă din cauza unor efecte secundare generate de diete.
                 Procedura presupune hipnotizarea persoanei care are probleme cu greutatea,acesteia dândui-se sugestii potrivite nevoilor ei. Sugestiile folosite se referă fie la modificarea imaginii corporale, fie la excluderea unor alimente periculoase. Folosesc de asemenea hipnoza pentru a depista momentele traumatice care stau la baza simptomelor de natură alimentară, conflictele interne care blochează înaintarea în tratament sau temerile inconștiente de la vârste foarte mici care-l afectează pe client sau îi mențin o fixație în "stadiul oral" (Freud)
                Hipnoza acționează în subconștient și ne ajută să ne motivăm pentru a slăbi, pentru a ține un regim sau a avea în general o viață sănătoasă. Măsura în care terapia prin hipnoză este sau nu eficientă depinde numai și numai de încrederea pe care pacientul o are în această practică. Dacă vei crede că prin hipnoză poți afla cauzele exacte care te fac să mănânci în exces și că o data ce le cunoști poți lupta împotriva lor, înseamnă că hipnoza va avea efect asupra ta. Practic terapia prin hipnoză este de fapt auto-sugestie.  In cadrul unei ședințe de hipnoză, terapeutul te va ajuta să descoperi care sunt punctele tale slabe și care sunt obiceiurile nesănătoase, mai ales cele de care nu ești conștientă, care te impiedică să slăbești. O dată identificate aceste puncte problematice, prin intermediul hipnozei ți se va induce puterea de a le depăși. De exemplu, dacă te îngrași pentru că mănânci extrem de multe dulciuri, prin intermediul hipnozei poți fi convinsă că de fapt dulciurile nu îți plac atât de mult și vei înceta să le mai consumi în cantități industriale. Prin intermediul hipnozei ți se insuflă o atitudine pozitivă față de tot ceea ce înseamnă silueta ta.
  De ce hipnoză și nu alt fel de terapie? Pentru că prin hipnoză îți e mai ușor să treci peste obstacole, totul petrecându-se la un alt nivel.In transă, o sugestie este mai bine primită decat in stare constientă. Dacă erai într-o ședință de terapie normală puteai să argumentezi minute în șir că nu e atât de rău să mănânci dulciuri, că oricum nu prea mănânci altceva, că de fapt nu de la asta te îngrași etc .
 Hipnoza te ajută atunci când te simți incapabilă și neputincioasă în fața lucrurilor pe care știi foate bine că ar trebui să le faci sau să nu le faci. Știi bine că nu trebuie să mănânci seara dar o faci oricum, deși ți-ai promis de atâtea ori că nu mai mănânci după ora 6? Hipnoza te poate ajuta în acest sens. Până la urmă, slăbitul și ideea noastră despre siluetă provine din psihic, din imaginile care ne-au fost întipărite în minte despre femeile slabe, urmărind filme și citind reviste. 
            Nu vei slăbi peste noapte,dar vei slăbi constant, sănătos și sigur.Cel mai mare beneficiu e că vei slăbi definitiv.Vei arăta altfel pentru că vei gândi altfel. Organismul tău va fi mai sănătos, ți se va accelera metabolismul,și astfel vei reuși să pierzi în greutate și să îți menții greutatea. 
  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu