luni, 21 mai 2012

Schimba-ti viata prin schimbarea gandirii.

            Cu tot ceea ce se petrece in jurul nostru nu este deloc greu se gandesti si sa te comporti negativ.Nu te lasa prins in capcana negativismului.Nu accepta sa devii pesimist, depresiv si sa ti se intunece viziunea despre viitor.

                                            Gandeste pozitiv! Schimba-ti viata!

            Orice cuvant si orice informatie pe care le alege mintea ta constienta da nastere unei imagini in mintea ta inconstienta .REPET : Orice cuvant si orice informatie pe care le alege mintea ta constienta da nastere unei imagini in mintea ta subconstienta.Emotiile pozitive dau nastere unor senzatii corporale de deschidere si dilatare.Corpul se simte relaxat, chiar daca multe din emotiile pozitive confera o mare energizare, cum ar fi cazul bucuriei sau al entuziasmului. La polul opus, emotiile negative dau nastere unor senzatii de contractare interioara.Sentimentele pozitive invita la unitate.Cele negative invita la izolare.
           Incepand din momentul conceptiei si pana la stadiul de adulti, noi suntem puternic influentati de sentimentele, gandurile si atitudinile celor din jurul nostru. De multe ori, gandul care ne este servit alimenteaza sau confirma o convingere mai veche, falsa si incorecta, pe care am adoptat-o deja mai demult.Daca nu este cazul, gandul poate genera adoptarea unui nou sistem de convingeri.
            Multi oameni au fost invatati atunci cand erau mici sa nu faca greseli.Poate ca atunci cand erau copii, ei s-au jucat cu un obiect interesant , care s-a dovedit a fi posesiunea unui adult.Incercand sa afle mai multe despre el , ei l-au spart, descoperind astfel ca jucariile adultilor sunt mult mai fragile decat propriile lor jucarii.In acest fel, efortul lor a fost rasplatit cu o bataie, iar in   mintea lor s-a creat o asociere intre greseala si durere.
            De multe ori nici macar nu este nevoie ca durerea sa fie efectiva.Simpla amenintare cu bataia este suficienta pentru a schimba comportamentul copilului.Daca acestuia i se spune: "Nu fa cutare lucru, ca vei primi bataie", copilul nu este incurajat sa invete.Parerea mea este ca exista o legatura directa dintre aparitia "complexelor de inferioritate" si acest proces de invatare urmat de o pedeapsa.
           Atunci cand un sentiment sau un gand nou confirma ceea ce deja credeam ca este adevarat, emotia care insoteste acest proces de validare acumuleaza din ce in ce mai multa energie si devine astfel din ce in ce mai puternica, inlantuindu-te total.Asa cum un magnet atrage pilitura de fier, sistemul nostru de convingeri, indiferent daca ele sunt corecte sau gresite.Altfel spus, noi atragem acele situatii care valideaza ceea ce crede mintea noastra.Retine: mintea simte intotdeauna nevoia sa aiba dreptate.Atunci cand are dreptate, ea considera ca detine controlul, si acesta este lucrul pe care si-l doreste cel mai mult.


            Incepe acum sa gandesti altfel! Meriti o viata mai buna! Gandind pozitiv vei putea depasi indoielile,temerile, furia si stresul.Visele tale vor deveni realitate!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu