joi, 5 iulie 2012

INTUIȚIA


           Nu suntem obișnuiți să vorbim despre intuiție. Este unul dintre cele mai puțin cunoscute simțuri ale noastre și poate cele mai ignorate.
 Este un simț subtil, unul dintre cele mai sensibile, dar și cel mai ascuns dintre ele, cel mai necunoscut dar și cel mai risipit. Intuiția se numără printre resursele noastre invizibile, este foarte puțin cultivată, însă prezentă la mult mai multe persoane decât am fi tentați să credem. Educația pe care o primim ne învață puține lucruri despre intuiție, care este privită cu neâncredere și nu este considerată a fi demnă de acceptare necondiționată. Este văzută ca un factor aleatoriu și adeseori este ignorată , neânțeleasă și respinsă. Intuiția este legată de o sensibilitate aparte, care ne ajută să ascultăm, să vedem, să simțim mai ales acele fenomene, intuiții, premoniții care le scapă de obicei majorității oamenilor.
          Ţi s-a întâmplat vreodată ca din senin să ai senzaţia că ceva urmează să se întâmple şi chiar să devină realitate? Ei bine, acesta este glasul intuiţiei care, dacă înveţi să-l asculţi, te va ajuta în multe situaţii. Te gândeşti probabil că „cel de-al şaselea simţ" este un apanaj al femeilor sau că doar o categorie restrânsă de persoane are acest dar înnăscut. Însă cercetătorii te contrazic şi spun că toţi avem o latură intuitivă, mai mult sau mai puţin dezvoltată, dar că nu oricine ştie să o folosească. De altfel, multe persoane n-au idee cât de puternică este capacitatea lor de intuiţie. Iar atunci când devin conştienţi de ea, aceştia pot lua mai uşor decizii, pot anticipa un pericol şi devin mai comunicativi
  “œSimteam într-un mod ciudat că acel proiect nu este bun pentru mine și nu am știut să mă definesc și să îmi respect sentimentele. Câteva luni mai târziu am constatat cu părere de rău că ar fi trebuit să am încredere în intuiția mea.”
       Intuiția înseamnă să depășești granițele cunoscutului, să intri într-un spațiu unde fiecare lucru e la locul lui, precum bucățile  unui puzzle care nu așteaptă decât privirea sau ascultarea noastră pentru a se reasambla. Intuiția înseamnă să te apropii mai mult de tine însuți și de celălalt și să intrii într-un univers armonios. Intuiția este o formă de cunoaștere spontană a ceea ce se întâmplă, o manifestare a imprevizibilului, o pasarelă care asigură trecerea dinspre necunoscut spre ceva cunoscut .Este ca și cum intuiția ar fi un canal prin care se transmite manifestarea haotică sau aleatorie a unuia dintre simțurile noastre pentru a permite stabilirea unei legături , a unei ancore care să ne lege de anumite posibilități care pot încolți în imensa forfotă a vieții.
  Ca urmare intuițiile n-ar trebui privite că ceva accidental sau excepțional ci ca pe o dovadă a unor structuri interioare de care am putea beneficia permanent prin îmbunătățirea relației cu propria ființă în general și cu partea ei energetică de dincolo de spațiul mental emoțional
  Poate că ar trebui să acordăm mai mult loc intuiției acceptând să înțelegem semnele subtile, limbajul silențios prin care încearcă să ni se dezvăluie.
         În lumea reală a vieții nimic nu este plictisitor, neinteresant, previzibil. Acesta este și motivul pt care cei ce trăiesc aproape de stucturile lor subtile sunt invariabili originali, atrăgători sau cel putin surprinzători.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu