marți, 15 mai 2012

Limbajul sentimentelor

              Dintre toate limbajele lumii, cel în care omul învață cel mai greu să comunice este limbajul sentimentelor. Una din marile provocări ale statutului de ființă umană este comunicarea eficientă cu oamenii care au emoții intense. Dar poate cea mai semnificativă provocare cu care ne confruntăm cu toții este aceea de a comunica în mod coerent cu noi înșine.
              Nu ai simțit niciodată că în interiorul tău există o bombă cu ceas, gata să explodeze în orice clipă, dar fără să fii capabil să identifici aceste senzații? Nu ai trăit niciodată zile în care totul ți se părea ușor, urmate, de alte zile în care chiar și cea mai banală sarcină ți se părea un munte uriaș, imposibil de urcat?
                Nu ai trăit niciodată perioade în care, din motive inexplicabile, te-ai simțit agitat și morocănos, spunând cuvinte și manifestând un comportament care nu te-au făcut deloc să te simți mândru de tine?
                Nu ai simțit că nu te înțelege nimeni, sau chiar mai rău, că nu te mai înțelegi tu însuți? Care sunt cauzele acestor momente de agitație ale acestor emoții deranjante și ale acestor conflicte interne?
                Dacă te-ai recunoscut în exemplele de mai sus sau dacă ai trăit frustrări similare, este posibil să fi suferit din cauza unor sentimente nerezolvate,reprimate și suprimate pe care le-ai îngropat adânc în subconștientul tău , crezând că ai scăpat pentru totdeauna de ele.Ce nu ai știut probabil niciodată este faptul că dacă nu sunt rezolvate, emoțiile negative nu dispar, ci sunt îngropate de vii în câmpul(corpul) tău energetic, influențându-ți in rău întreaga viață.
Una din cele mai clare indicii că sentimentele și gândurile tale sunt în dizarmonie cu tine este boala.Durerea de orice fel ne comunică faptul că am încălcat una din legile naturale.Dumnezeu încearcă să ne transmită pe această cale, prin intermediul corpului nostru că ne-am îndepărtat de calea Lui.Aceasta este cea mai sigură modalitate de a ne atrage atenția.Din păcate, foarte mulți oameni refuză să asculte vocea sau mesajul Lui.
 În cartea sa, Mâini tămăduitoare,Barbara Ann Brennan descrie astfel acest mecanism:
 €œBoala este consecința unui dezechilibru.Dezechilibrul este consecință uitării de sine.Uitarea de sine dă naștere unor gânduri și noi acțiuni care conduc la un mod de viață nesănătos, și implicit la boală.Altfel spus,boala nu este altceva decât un semnal al unui dezechilibru interior generat de uitarea de sine. De aceea ea trebuie înțeleasă că o lecție pe care ți-o transmite propriul sine pentru a-ți aduce aminte cine ești.”
 Adeseori, ea este indiciul unei crize spirituale.Oricum ar fi, boala ne silește să ne reexaminăm viața din punct de vedere spiritual și emoțional.De aceea, pentru a înțelege și pentru a vindeca o boală,primul lucru (și cel mai important) pe care trebuie să-l facem este să ne autoexaminăm propria viață.
 În cartea sa,Iubire,medicină și miracole, dr. Bernie Siegel spune:
 €Dupa părerea mea, sursa oricărei boli este în ultimă instanță lipsa de iubire sau iubirea condiționată.Această generează o epuizare și o slăbire a sistemului imunitar, care conduce la vulnerabilitate fizică. Adevărul este că iubirea vindecă orice boală.”
 Oricare ar fi problema cu care te confrunți, răspunsul este iubirea.Iubirea alungă orice teamă, căci teama generează o stare de agitație. ”Cine se teme nu poate avea o iubire perfecta”(1Ioan4:18).
 Privește-I pe oameni așa cum sunt, nu așa cum ți-ai dori să fie.Apoi acceptă-I așa cum sunt.Cu cât te vei accepta într-o mai mare măsură,că atât mai ușor îți va fi să îi accepți pe alții.Gândește-te puțin cât de multă energie pierzi încercând să-ți aperi propriile poziții în activitățile și interacțiunile tale de zi cu zi, în încercarea de a avea dreptate”si de a te considera demn de respectat.Dacă vei începe să îți realizezi adevărata valoare, nevoia ta de a te defini prin ceea ce faci se va diminua, iar corpul tău se va relaxa în mod natural.
 Nu există nici un motiv să crezi că altcineva e responsabil de fericirea ta.TU ești singura persoană pe care o vei putea schimbă vreodată. TU ești singurul care te poate face pe tine fericit.Atunci când te accepți pe ține însuți așa cum ești,tu îți amplifici șansa de a te schimbă în bine, iar dacă vei începe să te schimbi,cei din jur vor fi înclinați să facă același lucru.
 Armonizarea interioară îți va permite să emani vibrații care vor atrage către tine experiențe similare, generatoare de armonie și de pace,inclusiv schimbările pozitive pe care ți le dorești în viața ta.
  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu