marți, 15 mai 2012

Lucrurile mărunte construiesc relații .Importanța prietenilor.

              Te consideri a fi un prieten bun? Poți avea un cerc extins sau doar o mână de prieteni.Nu contează atât numărul  cât calitatea. De ce anume este nevoie pentru a a avea și a fi un prieten? Iată propria mea listă. Care sunt aspectele prin care se aseamănă cu a ta?
 Fii disponibil .Dacă vrei să ai un prieten, trebuie să îi acorzi timp.Pe de altă parte, fii răbdător dacă prietenul tău trece printr-o perioadă dificilă.
            Sprijină realizările prietenului.Uneori este la fel de greu să sărbătorești succesele prietenului tău precum este să îl ajuți în momentele dificile.Un prieten bun sărbătorește cu sinceritate momentele fericite și nu este invidios.
             Fii o gazdă bună.Pare simplu, dar dacă toată lumea are un program aglomerat, este dificil să vă mai vedeți. Prietenii tăi ar trebui să se simtă bineveniți și confortabil în casa ta . Cheamă-i la micul dejun dacă nu aveți timp să va întâlniți la cină.
             Pune întrebări.Da dovadă de interes față de viața prietenilor tăi.Nu trebuie să acaparezi conversația.Dacă discuția presupune doi interlocutori, nu ar trebui să vorbești mai mult de 50% din timp.
            Fii pozitiv. Nimănui nu îi place un om care să se plângă mereu.Cu toții avem parte de momente nefericite pe care avem dreptul să le împărtășim, dar trebuie să ne asigurăm că nu facem un obicei din a ne plânge.
Prețuiți-vă prietenii iar dacă unul dintre ei calcă strâmb și uită de aceste principii.., să aveți grijă să îi aduceți aminte că prietenia este ceva ce trebuie întreținut, nu o povară sau o obligație.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu